Nieuws

Marit Cent: 'Leuk om de Cup weer te rijden'

19 september 2019

Met een positief gevoel keken veel renners na afloop terug op de VIRO Criterium Cup Twente. Eén van hen is Marit Cent. De 20-jarige Goorse reed in de Ronde van Goor een thuiswedstrijd, waar ze als zesde over de streep kwam. Uiteindelijk eindigde ze als derde in het klassement. "Ik vond de VIRO Criterium Cup Twente leuk om te rijden", zo zegt ze. "Ik zou het leuk vinden als er meer wedstrijden op de kalender kunnen, zoals bijvoorbeeld Markelo weer."

Nadat ze zich in de andere twee koersen al liet zien, hoopte Cent in Goor op nog wat meer. "Het is natuurlijk wel leuk om in je eigen stad te rijden, met veel bekenden langs de kant en je kent alles hier. Er wordt meer naar je gekeken. Je benen moeten echter ook iedere dag meezitten. Als je de benen niet hebt wordt het lastig en tijdens de Ronde van Goor was het zo'n dag. Ik zag Annet Pit vertrekken en ging er achteraan, maar kon het gat niet dicht krijgen. Met die zesde plek was ik uiteindelijk wel tevreden."

Dat ze weer in haar eigen Goor aan de start stond was mooi voor Cent en voor het publiek was het ook weer een beetje 'terug in de tijd'. In het verleden waren onder meer de duels tussen vader Erik Cent en de eveneens uit Goor afkomstige Harrie Wolters waarvoor het publiek naar de wielerronde kwam. "Ik merk wel dat nu ik wat beter rij er meer naar me wordt gekeken en dat mensen dan weten dat ik de dochter van Erik ben. Ook als ik in het westen ben, dan kennen ze mijn achternaam ook wel. Dat komt wel steeds meer. Als je zelf beter gaat rijden, zie je dat vanzelf wel terug."

'Zaak om dit erin te houden'
Het rijden van de VIRO Criterium Cup Twente, met wedstrijden in haar eigen regio, vindt Cent zoals al aangaf leuk. Ze zou er graag nog meer rijden. "Drie wedstrijden is niet heel veel, maar het is wel wat en daar ben ik al blij mee. Het is wel zaak om dit erin te houden. Daarbij is het ook mooi dat er wat te verdienen is. Daarom zie je ook denk ik ook dat rensters van andere kanten van het land naar het oosten komen."