Nieuws

Edwin Wielink eindwinaar bij de amateurs

14 september 2019

Nadat een week geleden in de Ronde van Goor de elite/beloften mannen en vrouwen hun laatste wedstrijd om de VIRO Criterium Cup Twente al reden, is in Nijverdal zaterdag ook de slotwedstrijd voor de amateurs mannen georganiseerd. De Ronde van het Villapark werd daar gewonnen door Evert-Jan Veldkamp (Roden), terwijl de eindzege in de VIRO Criterium Cup Twente naar Edwin Wielink uit Twello ging. Veldkamp wist Gerjo Berentschot (Zelhem) en Arthur Helder (Ommen) voor te blijven in de wedstrijd die verreden werd op het parcours waar in 2020 de NK jeugdwielrennen georganiseerd worden.

Voorafgaand aan de Ronde van het Villapark leken drie renners nog nadrukkelijk kans te maken op de eindzege in het klassement. Leider Edwin Wielink begon met elf punten voorsprong op Heini Koornberg aan het laatste criterium terwijl Gerard Haasjes op veertien punten stond. Onderweg waren echter nog heel wat punten te verdienen, omdat er in de finalewedstrijd extra tussensprints werden verreden. Daarnaast pakten de eerste vijftien renners aan de finish punten.

Spannend slot
De strijd om de blauwe leiderstrui werd snel zichtbaar in Nijverdal, waar drie tussensprints werden verreden. Daarin scoorde Haasjes sterk en pakte Wielink amper punten, waardoor het duo evenveel punten had in aanloop naar de finish. Veldkamp, die niet gevaarlijk was in de strijd om de eindzege, reed een lange solo en won. Achter hem reed Berentschot ook alleen weg en dat leverde hem de tweede plaats op. De sprint om de derde plaats kende een vervelende valpartij, met Koornberg als voornaamste slachtoffer. Arthur Helder sprintte naar de derde plek, waar Wielink door een vierde plek toch Haasjes nog van zich afhield, die als zevende over de streep kwam. In het eindklassement steeg Rob van den Berghe uit Enschede nog naar de derde plaats.

Succesvolle VIRO Criterium Cup Twente
De organisatie van de VIRO Criterium Cup Twente kijkt terug op een succesvolle editie. Een flinke uitdaging lag dit jaar onder meer in een aangepast reglement van de KNWU, waarbij renners bij de amateurs mannen na het behalen van honderd punten over moesten stappen naar de elite/beloften. Iets waar men met de wedstrijdorganisaties richting 2020 naar zal kijken. De wedstrijden verliepen echter allemaal goed en met Tessa Neefjes bij de vrouwen en Jelle Johannink bij de elite/beloften kreeg de VIRO Criterium Cup Twente naast Wielink nog twee mooie winnaars.

Klik hier voor de eindstanden van de VIRO Criterium Cup Twente 2019.