Nieuws

Tessa Neefjes: 'Volgend jaar zeker terug'

11 september 2019

Door onderweg nog punten te sprokkelen en uiteindelijk als vierde te finishen, wist Tessa Neefjes zaterdag in de Ronde van Goor Arianna Pruisscher uit de blauwe leiderstrui te rijden. Zo won de 22-jarige renster van Swabo Ladies de VIRO Criterium Cup Twente. Een mooie beloning nadat ze drie keer naar Twente kwam vanuit Wervershoof. "Mij zien jullie volgend jaar zeker terug en ik hoop dat we dan met wat meer meiden van het team deze kant op gaan."

Klassementsleidster Pruisscher had in de wielerrondes van Enter en Borne een mooie voorsprong op weten te bouwen. In Goor kon de wielrenster uit Westerbork echter niet starten, doordat ze met de Nederlandse selectie de Boels Ladies Tour mocht rijden. "Ik ging er niet vanuit dat ik nog kon winnen, maar ze was er niet", verwijst Neefjes naar de afwezigheid van Pruisscher. "Anders was het heel lastig geworden. Het was nog mogelijk om haar te achterhalen, maar dan had ze vrij achteraan moeten eindigen en ik helemaal voorin."

Bij afwezigheid van de leidster had Neefjes er echter nog haar handen vol aan om dan zelf de zege te pakken. Ze moest een achterstand goedmaken en de concurrentie lag op de loers. "Als er iemand wegreed en ik zou geen punten pakken, kon ik alleen maar verliezen. Ik heb vervolgens voornamelijk op Marit Cent gelet. Die reed haar thuiswedstrijd en is de laatste tijd in vorm. En ook Annet Pit is altijd heel sterk. Op een gegeven moment reed Sanne Bouwmeester met Femke de Vries weg."

Punten pakken
Bouwmeester en Van Kessel bouwden een voorsprong op. "Toen zag ik later dat Pit ging en dacht ik; daar moet ik achteraan", aldus Neefjes. "Ik kreeg het echter net niet dicht. Achter me kwam het peloton en toen heb ik gewacht. De grote blokken zaten van voren en dus ging het niet meer dicht, maar ik kon nog wel punten pakken en naar de vierde plaats sprinten. Ik had liever een wat meer aanvallende wedstrijd gereden, maar met zo'n klassement moet je ook verdedigen en punten pakken. Dat was wel lastig."

'Hier de mooiste rondjes'
Met een tevreden gevoel keek Neefjes terug op drie koersen in Twente. "Het was super leuk. Ik had gehoopt ook nog een overwinning mee te kunnen pakken in één van de drie criteriums. Dat zat er niet in. Het zijn heel leuke rondjes, maar het is ook lastig met de rensters van de Adelaar en de Kanibaal, die toch met een blok aan de start staan. Zij rijden sterk met elkaar. Dat is ook aan ons bij Swabo Ladies, dat we dan met een paar meer rensters aan de start komen. Ik heb de meiden al gezegd dat ik het hier echt de mooiste rondjes vind. Maar het is ook nu gelukt. Ik ben super blij dat ik gewonnen ben."