Nieuws

Sterke startvelden in Ronde van Borne

21 augustus 2019

In Borne gaat donderdag de VIRO Criterium Cup Twente verder. Nadat de dikke banden races daar verreden zijn, gaan om 17.15 uur de vrouwen er van start. Zij rijden na de Ronde van Enter in Borne hun tweede wedstrijd binnen het klassement. Om 18.45 uur starten vervolgens de elite/beloften mannen en amateurs mannen. Net als in Oldenzaal en Goor rijden zij een gecombineerde wedstrijd, maar wordt er wel om twee klassementen gestreden. Een blik op de startlijsten leert dat er in de Ronde van Borne veel sterke renners aan de start staan.

Opvallend is direct al de start van Ilse Pluimers in de vrouwenwedstrijd. De 17-jarige juniore uit Enter werd in Alkmaar Europees kampioene en vertelde in een interview op deze site al dat ze haar trui graag wil laten zien in Borne. Ze mag echter aan de bak, want er staan sterke concurrentes op de deelnemerslijst. Zo staan met leidster Arianna Pruisscher, Tessa Neefjes en Céline van Houtum de complete top drie van de VIRO Criterium Cup Twente aan de start.

Buiten die top drie zijn er echter ook sterke uitdagers die er in de eerste wedstrijd om het klassement voor de vrouwen, de Ronde van Enter, niet bij waren. Daarvan lijkt Winanda Spoor de grootste naam. De Apeldoornse renster reed in het verleden meerdere jaren op professioneel niveau en won zondag nog de Ronde van Heerhugowaard. Ook Manon Bakker, zondag vierde in de Profronde van Etten-Leur, Inez Beijer en Mareille Meijering zijn echter rensters om in de gaten te houden. En laten we vooral Paulien Koster ook niet vergeten. Zij was in de afgelopen twee edities namelijk de winnares in Borne.

Ook mannenwedstrijd sterk bezet
Waar het startveld van de vrouwenwedstrijd sterk is, is dat bij de mannen niet anders. In Borne rijden de elite/beloften mannen en amateurs mannen vanaf 18.45 uur weer een gezamenlijke wedstrijd, maar zij rijden wel om twee afzonderlijke klassementen binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Oud-prof Coen Vermeltfoort, de Nederlandse kampioen bij de elite zonder contract en titelverdediger in Borne Robin Lowik uit Vriezenveen, Rick Pluimers (Enter), Jelle Wolsink (Hengelo) en Beau Duvigneau (Zutphen) zijn slechte enkele van de toprenners op de startlijst.

Daarnaast moet bij de mannen ook gelet worden op enkele van de amateurs, misschien zelfs wel als het om de winst in de wedstrijd gaat. Gert-Jan Veltkamp, de leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de amateurs, reed in Oldenzaal zelfs al naar de derde plaats achter elite/beloften renners Sybren Welling en Jelle Johannink. Heine Koornberg, die zondag nog Dwars deur Grolle won, en Edwin Wielink zouden ook zomaar tot zoiets in staat kunnen zijn. Zij staan dan ook op de plaatsen drie en vier in het klassement.

Foto: Sportfoto.nl - Paulien Koster won in 2018 de Ronde van Borne voor het tweede jaar op rij.