Nieuws

Ilse Pluimers: 'Wil Europese trui graag laten zien'

19 augustus 2019

Met een knappe solo werd Ilse Pluimers anderhalve week geleden in Alkmaar Europees kampioene wielrennen bij de junior vrouwen. Komende donderdag 22 augustus gaat de 17-jarige wielrenster voor het eerst een wedstrijd rijden in haar nieuwe Europese kampioenstenue. Ze rijdt dan de Ronde van Borne, voor de vrouwen de tweede wedstrijd binnen de VIRO Criterium Cup Twente. "Nu ik deze trui heb wil ik hem ook graag in de regio laten zien."

Het was een drukke week voor Ilse. Europees kampioen worden, dat brengt immers de nodige dingen met zich mee. "Ik ben eerst gehuldigd na de finish", vertelt ze. "En ik moest nog een interview in het Engels doen. Dat was nog wel lastig, want daar ben ik nog niet zo goed in." Het waren wat nieuwe indrukken die op haar afkwamen. "Toen we thuis kwamen stonden er allemaal mensen klaar en er kwam ook nog iemand van de Tubantia langs. Ik houd niet zo van al die aandacht, dus dat was wel even wennen."

Die aandacht, die zal er voorlopig toch wel even zijn, want de witte trui met blauwe strepen en goudgele sterren gaat wel opvallen in het peloton. Te beginnen dus in de Ronde van Borne. "Ik zou hem eerst niet rijden, omdat ik het na de EK wat rustig aan zou doen, maar nu wil ik toch graag starten. Mijn moeder is met Baartman Assurantiën ook hoofdsponsor van de wedstrijd en mijn oom en tante zitten in de organisatie. Dat maakt het wel extra leuk."

Lekker meekoersen
Maar, zo stelt Ilse zelf, gemakkelijk zal het niet worden. "Het is vooral gaaf om met de elite vrouwen mee te rijden in dit soort wedstrijden, maar ik ben natuurlijk wel gewend om met de junior vrouwen te rijden. Nu fietsen we met oudere meiden, waarbij wij als junioren ook een wat lichter verzet op de fiets hebben, dus het zal wel wat harder gaan. Het zal dus ook meer meekomen zijn en ik sta dan ook niet echt met ambities aan de start. Ik wil vooral lekker meekoersen."

Ook broer Rick in Borne
Wat opvalt is dat Ilse in Borne niet de enige Pluimers aan de start is. Broer Rick Pluimers rijdt dit jaar als belofte bij het Money Town - à Bloc Cycling Team. Hij start donderdagavond na de vrouwenwedstrijd (start 17.15 uur) om 18.45 uur in de mannenwedstrijd. "We hebben wel altijd een beetje competitie ja", zegt Ilse als daar naar gevraagd wordt. "Als ik een koers heb gehad en ik ben bijvoorbeeld tweede, dan zeg ik wel dat hij het natuurlijk wel beter moet doen."