Nieuws

Veltkamp: 'Ik vind het een heel mooie Cup'

14 augustus 2019

Over ruim een week gaat de VIRO Criterium Cup Twente verder. Dan wordt het klassement hervat met de Ronde van Borne op donderdag 22 augustus. Bij de mannen rijden de elite en de amateurs er weer in één peloton. Daar zal de klassementsleider bij de amateurs Gert-Jan Veltkamp blij mee zijn. "Het niveau ligt dan net wat hoger en ik denk dat dat ook wel iets meer in mijn voordeel is, omdat ik wat meer een hardrijder ben. Dan kom ik wat meer tot mijn recht."

In de Ronde van Oldenzaal nam Veltkamp de leiderstrui over van Edwin Geerdink. In Enter wist hij zijn voorsprong vervolgens uit te breiden, maar gemakkelijk was dat nog niet. "De regen gooide daar wel een beetje roet in het eten, waardoor het een heel zware wedstrijd werd", kijkt de renner uit Deventer terug. "Er waren veel valpartijen en het was heel zenuwachtig. Ik ben blij dat ik overeind gebleven ben en de trui nog heb."

Met plezier reed Veltkamp zijn wedstrijden tot nu toe. "Ik vind het een heel mooie Cup, met mooie wedstrijd. Oldenzaal vond ik erg leuk om te rijden, met een heel mooi parcours, en Markelo was ook een super wedstrijd. Dat vond ik tot nu toe wel de mooiste, met de Markelose berg erin. Dat ik nu mijn voorsprong in de stand heb weten uit te bouwen, zorgt er wel voor dat ik Borne met meer zelvertrouwen aan de start sta."

'Komende rondes nieuw voor me'
En dan te bedenken dat Veltkamp aanvankelijk helemaal niet in Enter zou rijden. "Ik woon in Deventer en als ploeg rijden we alle criteriums in de regio. Voor Enter had ik me echter eigenlijk niet ingeschreven, want ik zou op zondag in Nijmegen rijden. Maar toen ik aan de leiding stond wilde ik natuurlijk ook in Enter starten." Nu heeft Veltkamp nog drie wedstrijden te rijden om zijn trui te verdedigen. "We gaan het zien. De rondes in Borne, Goor en Nijverdal zijn nieuw voor me."