Nieuws

Van Houtum: 'Kom graag terug'

11 juli 2019

De Ronde van Enter was zaterdag de eerste wedstrijd voor de vrouwen binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Ariannan Pruisscher won, voor Tessa Neefjes en Celine van Houtum. Daarmee sierden drie rensters het podium die niet direct uit de regio komen. Het geeft aan dat het klassement ook buiten Twente in trek is. Zo kwam Van Houtum vanuit het Brabantse Den Dungen naar Enter. "Ik verwacht ook bij de andere wedstrijden aan de start te staan", vertelt ze.

Van Houtem reed een actieve wedstrijd, maar zag het uiteindelijk toch een sprint worden. "Ik voelde me wel goed", kijkt de 22-jarige renster terug op de koers. "De laatste tijd gaan de sprintjes wel beter, maar tegen iemand als Arianna ben ik echt nog niet opgewassen. In de laatste bocht vloog bij Melanie Hessling de ketting eraf. Toen zat ik een beetje in het gedrang, om er wel of niet langs te kunnen. Ik kwam nog best wel dichtbij Tessa Neefjes, maar uiteindelijk was het niet genoeg om nog tweede te worden."

De wedstrijd in Enter werd onder regenachtige omstandigheden verreden. Daardoor werden er wel rensters gelost achterin het peloton, maar bleek ontsnappen juist een stuk lastiger. Van Houtum: "Het was best wel glad door de regen. Ik heb dan best wel schrik, dus voor mij was dat niet ideaal. Het brak daardoor echter wel en ik zat net voor de breuk, dus dan is het goed."

'Moeite waard om voor het klassement te gaan'
Met Tessa Paardekooper deelt Van Houtum nu de derde plaats in het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente. We zullen haar vrijwel zeker dan ook terug zien in de andere twee criteriums, in Borne en Goor. "Het is toch wel lekker om een criterium te rijden en de financiële bijdrage die je uit de premies kunt halen is natuurlijk ook mooi meegenomen. We hadden gezien dat er drie wedstrijden zijn met een eindklassement. Nu ik er zo voor sta is het wel de moeite waard om daarvoor te gaan."

Foto: Van Houtum in gesprek met speaker Kees Maas, na haar derde plaats in de Ronde van Enter.