Nieuws

Geerdink wint in Rijssen en leidt

3 mei 2019

De Rijssense wielerronde Dwas duur Riessen is vrijdagavond gewonnen door Edwin Geerdink. In de regen wist hij de massasprint te winnen. Daarbij verwees de Hengelose renner Gerard Haasjes (Staphorst) en Arthur Helder (Ommen) naar de plaatsen twee en drie. Oud-Rijssenaar Henk-Jan Borghuis plaatste in de slotronden nog een solo aanval, maar zag die strandden en werd uiteindelijk zevende. Geerdink komt normaal gesproken vooral op de mountainbike uit en pakte in Rijssen zijn eerste zege op de weg. Hij is ook de eerste leider in de VIRO Criterium Cup Twente bij de amateurs.

"Ik heb nog niet zo heel veel ervaring op de weg", vertelde Geerdink na afloop van de koers. Na zijn derde plaats in de Koningsronde van Almelo wist hij echter al dat hij goed mee kon doen. "Vandaag heb ik geprobeerd om bij de top tien te blijven rijden en wanneer de bel ging voor een tussensprint mee te gaan. Dat ging best goed. Ik wil heel graag meer wedstrijden rijden binnen de VIRO Criterium Cup Twente, maar er is thuis een kleine op komst, dus het is even afwachten hoe de situatie straks is."

Ronde van Markelo volgende koers
Het duurt nog even tot de VIRO Criterium Cup Twente een vervolg krijgt. Op zaterdag 15 juni is de Ronde van Markelo de tweede wedstrijd binnen het klassement. Ook daar rijden de amateurs. In de Ronde van Oldenzaal komen op zondag 30 juni de elite/beloften mannen voor het eerst in actie voor hun VIRO Criterium Cup Twente, waarna op zaterdag 6 juli de vrouwen aan het klassement beginnen bij de Ronde van Enter. Vanaf de wielerronde in Markelo volgen de wedstrijden binnen de Cup elkaar ook in een sneller tempo op.

- Klik hier voor de eerste tussenstand in de VIRO Criterium Cup Twente -